Početna / Novosti / LAG ”Strossmayer” u suradnji s Turističkom zajednicom grada Đakova i Dječjim vrtićem Đakovo provesti će volontersku akciju ”Zelena oaza”

LAG ”Strossmayer” u suradnji s Turističkom zajednicom grada Đakova i Dječjim vrtićem Đakovo provesti će volontersku akciju ”Zelena oaza”

Hrvatska mreža za ruralni razvoj i Volonterski centar Osijek zajedno provode projekt ”Volontiram i osnažujem lokalnu ruralnu zajednicu – poticanje volontiranja radi prevencije nasilja nad i među mladima” kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Kroz projekt prijavljeni LAG-ovi educirali su se o menadžmentu volonterskih programa te će provesti manje volonterske akcije na svom području.

U sklopu projekta Lokalna akcijska grupa ”Strossmayer” će uz suradnju Turističke zajednice grada Đakova i Dječjeg vrtića Đakovo, provesti volontersku akciju pod nazivom ”Zelena oaza” u dvorištu Dječjeg vrtića Đakovo na adresi Luke Botića 2, 25. svibnja 2018. godine.

Volonterskom akcijom će se oživiti i  uljepšati prostor, odnosno ograda u dvorištu vrtića, vertikalnim vrtom u plastičnim bocama kojim će se vizualno obogatiti uređeno. U plastičnim bocama posaditi će se 50 sadnica različitog trajnog bilja. Plastične boce prikaz su očuvanja okoliša i dokaz kako nešto što se više ne upotrebljava, a u velikoj mjeri onečišćuje okoliš, možemo iskoristit na prikladan, a neobičan način.

Volonterska akcija provodi se za vrijeme manifestacije ”Hrvatska volontira” koja se održava već osmu godinu za redom i njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu.

Izvor slika: www.pogledaj.to

Check Also

LAG ,,STROSSMAYER” DONIO ODLUKE ZA 4. LAG NATJEČAJ ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 1.1.1. “RESTRUKTURIRANJE, MODERNIZACIJA I POVEĆANJE KONKURENTNOSTI POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA”

U četvrtak, 26. svibnja 2022. godine, Upravni odbor LAG-a ,,Strossmayer“ na svojoj 67. sjednici donio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *