Početna / Novosti / Odličan odaziv poljoprivrednika kod podnošenja jedinstvenog zahtjeva za potporu

Odličan odaziv poljoprivrednika kod podnošenja jedinstvenog zahtjeva za potporu

Dana 15. lipnja 2020. godine istekao je rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za 2020. godinu. U tijeku je rok za izmjene i dopune zahtjeva koji traje do 30. lipnja 2020. godine.

Poljoprivrednici koji nisu podnijeli Jedinstveni zahtjev u roku, svoj zahtjev mogu popuniti i podnijeti u roku za zakašnjele zahtjeve, i to najkasnije do 10. srpnja 2020. godine.

Poljoprivrednici mogu:

  • elektronički popunjen i vlastoručno potpisan jedinstveni zahtjev dostaviti neposredno ili poštom podružnici Agencije za plaćanja u kojoj su upisani u Upisnik poljoprivrednika, kao i do sada,
  • od ove godine mogu:
    • elektronički popuniti zahtjev putem AGRONET aplikacije, te ga potpisati i dostaviti elektroničkim putem, ukoliko posjeduju ePI (e-poljoprivrednu iskaznicu),
    • poljoprivrednici koji još ne posjeduju ePI, mogu elektronički popuniti zahtjev putem AGRONET aplikacije, te ga dostaviti elektroničkim putem bez potpisa uz upisivanje OIB-a nositelja/odgovorne osobe, a potpisani primjerak zahtjeva dostavit će naknadno u podružnice Agencije za plaćanja.

Zaprimljeno je gotovo 108 tisuća jedinstvenih zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2020. godinu, što pokazuje odličan odaziv poljoprivrednika, bez obzira na pojavu bolesti COVID-19 i sve otežane okolnosti tijekom pandemije.

Pozitivan trend i velik broj zaprimljenih zahtjeva za potporu svakako je rezultat predanog rada Agencije za plaćanja i drugih partnerskih institucija te pravovremene isplate potpora putem predujma i dvije rate što našim korisnicima daje sigurnost i mogućnost lakšeg planiranja poljoprivrednih radova.

Izvor: https://www.apprrr.hr/

Check Also

Slavonskim poljoprivrednicima novih 28 milijuna kuna potpore iz Programa ruralnog razvoja

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s ravnateljicom Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Željkom …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *