Početna / Novosti / Održana pokazna rezidba lijeske u organizaciji LAG-a ,,Strossmayer“

Održana pokazna rezidba lijeske u organizaciji LAG-a ,,Strossmayer“

Iza LAG-a ,,Strossmayer“ je uspješan radni vikend. U subotu, 23. ožujka 2019. godine LAG ,,Strossmayer“ je u suradnji sa poduzećem BIOinput d.o.o. organizirao pokaznu rezidbu lijeske nakon koje je održano zanimljivo predavanje o ekološkoj proizvodnji lješnjaka i poticajima za ekološki uzgoj. Predavanje je bilo vrlo interaktivno, zainteresiranost velika, te su proizvođači lješnjaka dobili razne korisne informacije. 

S obzirom na postojeće kao i sve veći broj novih nasada lijeske na području LAG-a, LAG ,,Strossmayer“ je organizirao pokaznu rezidbu lijeske i prateće predavanje kako bi omogućio postojećim kao i novim proizvođačima lješnjaka priliku steći dodatna znanja kako bi se što uspješnije bavili proizvodnjom.

Sudionici su tijekom predavanja informirani o ekološkim sredstvima za zaštitu lijeske kao i njihovoj pravilnoj i pravovremenoj primjeni, o prihrani lijeske te Mjeri 11 – ekološki uzgoj iz programa ruralnog razvoja RH kako bi im se pružile razne korisne informacije.

Check Also

Slavonskim poljoprivrednicima novih 28 milijuna kuna potpore iz Programa ruralnog razvoja

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s ravnateljicom Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Željkom …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *