Početna / Novosti / Održana radionica Urbana primjena CLLD metodologije

Održana radionica Urbana primjena CLLD metodologije

Dana 10. lipnja 2017. u Kondriću održana je radionica Urbana primjena CLLD metodologije kao sredstvo za društveno uključivanje mladih. Nositelj je bila LEADER mreža Hrvatske , te domaćin LAG “Strossmayer”. Cilj projekta bio je izvršiti prijenos znanja županijskim, općinskim i gradskim savjetima mladih o primjeni CLLD metodologije u urbanim područjima.

Radionica je započela predavanjem Milana Medića o povijesti primjene CLLD metodologije u ruralnim područjima EU, zatim nam se predstavio Marko Ercegović iz Udruge gradova Hrvatske koji je predstavio program URBACT I, II i III. Gospođa Suzana Vargović iz Udruge Breza predstavila je primjer dobre prakse ostvaren s Gradom Osijekom iz kojeg je izrodio projekt Osječko vijeće za razvoj socijalnih usluga.

Iz radionice su proizašle nove ideje i poznanstva koja će se nastaviti do rujna kada se planira ponovna radionica upravo za mlade.

Check Also

Slavonskim poljoprivrednicima novih 28 milijuna kuna potpore iz Programa ruralnog razvoja

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s ravnateljicom Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Željkom …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *