Početna / Novosti / Održana radionica za voćare

Održana radionica za voćare

U srijedu 24. veljače 2021. godine LAG ,,Strossmayer“ u suradnji sa Poljoprivrednim institutom Osijek organizirao je radionicu za voćare. Radionica se održala sukladno preporukama Nacionalnog stožera uz pridržavanje svih mjera vezano uz pandemiju COVID-19.

Nakon pokazne rezidbe u Trnavi koju je održao mag.ing.agr. Dominik Vuković na primjeru mlađeg te starijeg nasada šljiva, radionica se nastavila održavanjem predavanja u prostorijama DVD-a Đakovo.

Prvo predavanje je održala dr. sc. Vesna Tomaš sa Poljoprivrednog instituta Osijek o integriranoj zaštiti koštičavih voćnih vrsta, gdje su sudionici sudjelovali interaktivno i mogli postavljati pitanja. Dominik Vuković, mag.ing.agr. je održao drugo predavanje o kontroli rasta i rodnosti voćaka. I u ovome dijelu svi polaznici su mogli aktivno sudjelovati i odgovaralo im se na sva pitanja. S obzirom na komentare i interes prisutnih voćara, polaznici su bili oduševljeni održanom radionicom u organizaciji LAG-a te su mišljenja svih prisutnih da su radionice za voćare itekako potrebne i korisne i da LAG treba svakako i nadalje nastaviti održavati ovakve radionice.

Check Also

Slavonskim poljoprivrednicima novih 28 milijuna kuna potpore iz Programa ruralnog razvoja

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s ravnateljicom Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Željkom …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *