Početna / Novosti / Primjer dobre prakse – Obrt PROTEX, Đakovo

Primjer dobre prakse – Obrt PROTEX, Đakovo

U sklopu projekta ,,Mladi-budućnost ruralnih područja“ 28. listopada 2020. godine održana je terenska radionica primjera dobre prakse u perjari Protex u Đakovu. LAG-u ,,Strossmayer“ i Općini Viškovci kao partneru je odobren ovaj projekt putem Poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2019. godinu, objavljenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Mario Vukadin, vlasnik perjare Protex koji se uspješno bavi ovim poslom više od 15 godina, primio je sudionike projekta „Mladi – budućnost ruralnih područja“ u prostorijama svoje tvrtke, te im je uživo prezentirao proces pranja perja, sušenja te izrade jastuka što je za sve sudionike bilo veoma poučno iskustvo. Za istaknuti je da perjara Protex nudi vrhunsku kvalitetu autohtonog slavonskog guščjeg perja po razumnim i povoljnim cijenama, te čitav niz usluga vezanih uz perje i proizvode od perja, dok svojim proizvodima redovito oprema brojne modne brendove, hotele i apartmane. Ovim putem se zahvaljujemo vlasniku obrta Protex Mariu Vukadinu na srdačnom prijemu i podijeljenom iskustvu koje nam svakako može poslužiti kao velika inspiracija za stvaranje vlastite poduzetničke priče u budućnosti. Područja djelovanja projekta ,,Mladi-budućnost ruralnih područja“ prvenstveno su usmjerena na mlade osobe kako bi im se omogućila bolja kvaliteta života u ruralnom području, odnosno informiranje, educiranje te osnaživanje mladih osoba. Terenska radionica je održana uz pridržavanje propisanih mjera vezano uz pandemiju COVID-19.

Check Also

U e-savjetovanju Pravilnik o provedbi programa potpore uzgajivačima ovaca i koza vrijedan 7,5 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede je u ponedjeljak, 18. listopada 2021. godine, uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *