Početna / Novosti / Produžen rok za edukaciju poljoprivrednika – tko ju ne obavi, morat će vratiti isplaćene potpore

Produžen rok za edukaciju poljoprivrednika – tko ju ne obavi, morat će vratiti isplaćene potpore

U slučaju nepoštivanja propisanih obveza za mlade poljoprivrednike i korisnike potpora iz IAKS mjera ruralnog razvoja, zatražit ćemo povrat isplaćenih sredstava potpore, upozoravaju iz APPRRR-a.

Produžen je rok za edukaciju poljoprivrednika, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR).

Ako ste prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2021. godini zatražili plaćanje za mlade poljoprivrednike i/ili potporu za neke od IAKS mjera ruralnog razvoja (Mjera 10, Mjera 11 i Mjera 14), preuzeli ste obvezu pohađanja izobrazbe, podsjećaju.

Kako navode, ako istu do sada niste obavili, pruža vam se mogućnost da u produženom roku do 25. siječnja 2022. godine ispunite preuzetu obvezu.

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede provodi edukacije, a raspored tečajeva se objavljuje na stranicama Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede.

Svi korisnici IAKS i mjera za mlade moraju završiti edukaciju

IZ APPRRR-a, su zamolili poljoprivrednike da prate objave i da se prijave na vrijeme.

U slučaju nepoštivanja propisanih obveza za mlade poljoprivrednike i korisnike potpora iz IAKS mjera ruralnog razvoja, zatražit ćemo povrat isplaćenih sredstava potpore“, upozoravaju.

Izvor: agroklub.com

Check Also

ODRŽANA RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA „VRIJEME JE ZA DRUŠTVO“, 2. GODINA PROVOĐENJA PROJEKTA

Ponedjeljak 25.07.2022. i 01.08.2022. u Strizivojni su održane dvije radionice sa korisnicima projekta „Vrijeme je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *