Početna / Novosti / RADIONICA IZRADE ,,REZANACA NA BRDO“ I IZLOŽBA STARINSKIH KUĆANSKIH PREDMETA – LAG ,,STROSSMAYER“

RADIONICA IZRADE ,,REZANACA NA BRDO“ I IZLOŽBA STARINSKIH KUĆANSKIH PREDMETA – LAG ,,STROSSMAYER“

LAG ,,STROSSMAYER“ i KUD ,,ŠOKADIJA“ STRIZIVOJNA u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine u 17 sati u prostorijama LAG-a ,,STROSSMAYER“ Splitska 21, Đakovo (DVD Đakovo) organiziraju radionicu izrade ,,rezanaca na brdo“ i izložbu starinskih kućanskih predmeta. Članice KUD-a ,,ŠOKADIJA“ koje aktivno djeluju u očuvanju tradicijske baštine i vještina učit će sudionike izradu ,,rezanaca na brdo“, domaće tjestenine tradicionalne za ovo područje te će sudionici imati priliku u sklopu radionice pogledati i izložbu starinskih kućanskih predmeta koji su nekad bili u uporabi u svakom kućanstvu. Radionici će nazočiti i djelatnici Muzeja Đakovštine.

Sve polaznike koji žele sudjelovati u radionici molimo da ponesu (po osobi): 0,5 kg brašna, 4 jaja, valjak za tijesto (razvijač), posudu za miješenje, nož, podlogu (daščicu/silikonsku podlogu i slično), kuhinjsku krpu.

Organizacijom ove radionice želimo doprinijeti očuvanju dijela bogate tradicije našeg kraja te vas pozivamo da se pridružite ovom zanimljivom događaju.

Check Also

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO – ASISTENT PROJEKTA

Poslodavac: Lokalna akcijska grupa „Strossmayer“ Splitska 21 31400 Đakovo e-mail: lagstrossmayer01@gmail.com Web stranica: www.lag-strossmayer.hr OIB: …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *