Početna / Novosti / Spašavanje OPG-ova – Đakovčani organiziraju online narudžbe i dostavu hrane

Spašavanje OPG-ova – Đakovčani organiziraju online narudžbe i dostavu hrane

Jučer je na snagu stupila mjera prevencije u borbi protiv koronavirusa (više informacija pročitajte ovdje). Zatvorene su sve trgovine, osim onih s prehrambenim proizvodima. Neke tržnice još uvijek rade, međutim nije to ni približno koliko bi ih bilo u ovo doba godine kada se sve zašareni od mladog luka, rotkvice i cvijeća.

Diljem Hrvatske se organiziraju online narudžbe i dostava hrane putem društvenih mreža sve u svrhu spašavanja OPG-ova. Tako su i Đakovčani pokrenuli Facebook grupu Đakovačka eTržnica i Facebook stranicu Đakovačka e-tržnica. Facebook stranica i grupa pokrenuta je kako bi se pomoglo lokalnim OPG-ovima da prodaju svoje proizvode koje neće biti u mogućnosti prodavati na tržnicama, s obzirom na mjere koje nalažu zatvaranje tržnica. Akcija je pokrenuta na obostranu korist proizvođača i potrošača jer hrane u prodavaonicama je sve manje zato što određeni građani neracionalno kupuju.

Svi OPG-ovci s područja Đakovštine mogu besplatno postaviti svoju ponudu hrane u Facebook grupu ili poslati svoju ponudu hrane na Facebook stranicu. Sasvim besplatno!

https://moje-djakovo.com/spasavanje-opg-ova-djakovcani-organiziraju-online-narudzbe-i-dostavu-hrane/

Check Also

Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2022. godinu

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas, 1. rujna 2022. Javni …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *