Početna / Novosti / Vinski mjesec Osječko – baranjske županije od 12. lipnja do 11. srpnja 2020.

Vinski mjesec Osječko – baranjske županije od 12. lipnja do 11. srpnja 2020.

Priredba “Vinski mjesec Osječko – baranjske županije” predstavljena je danas na konferenciji za novinare. Organizatori su Osječko – baranjska županija i županijska Turistička zajednica, a “Vinski mjesec”, odnosno “Dani otvorenih podruma” održat će se od 12. lipnja do 11. srpnja 2020. godine.

Ideja organizacije takozvane disperzirane manifestacije nastala je zbog pandemije koronavirusom i mjera Nacionalnog stožera. Broj posjetitelja mora biti ograničen kako neće biti u velikim grupama. Sve to može se organizirati za domaće goste u brojnim vinskim podrumima. Na području Slavonije i Baranje poznata su četiri vinogorja, koje će rado posjetiti upravo domaći gosti, dakle s područja Hrvatske, čulo se tijekom predstavljanja ove manifestacije. Koncept je takav da svaki vikend u navedenom razdoblju jedno vinogorje organizira dane otvorenih podruma. U prvom terminu ide vinogorje Baranja, kao najbrojnije vinogorje po broju vinarija i kušaonica i to u trajanju od tri dana od 12. do 14.06. Naime 11.06. je neradni dan, a u ovom terminu bilo je planirano održavanje Gator festa i Wine&Walka u Baranji, pa je ovo svojevrsna zamjena za ovu godinu. Iduća vikend-subota rezervirana je za vinogorje Feričanci – 20. 6. Vikend iza toga, 27. i 28.06. rezerviran je za vinogorje Erdut zbog obilježavanja Međunarodnog dana Dunava 29.06. Đakovština je planirana 3.- 4.07. zbog obilježavanja Đakovačkih vezova u to vrijeme. Vinski mjesec završava 11.07. s Večeri vina i umjetnosti u Osijeku gdje se očekuje tradicionalno velik broj posjetitelja, jer je riječ o jednom od popularnijih događaja u Osijeku

Uz otvorene vinske podrume, posjetitelji će moći naučiti nešto novo o vinu kroz organizirane Male škole vina u svakom vinogorju, uživati u prigodnim programima i vođenim šetnjama kroz vinograde.

Izvor: https://www.tzdjakovo.eu/

Check Also

LAG ,,STROSSMAYER” DONIO ODLUKE ZA 4. LAG NATJEČAJ ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 1.1.1. “RESTRUKTURIRANJE, MODERNIZACIJA I POVEĆANJE KONKURENTNOSTI POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA”

U četvrtak, 26. svibnja 2022. godine, Upravni odbor LAG-a ,,Strossmayer“ na svojoj 67. sjednici donio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *