Početna / Novosti / Za javnost prezentne aktivnosti Muzeja Đakovštine do kraja godine

Za javnost prezentne aktivnosti Muzeja Đakovštine do kraja godine

Početkom ovoga tjedna završena je izložba slika Ivana Tišova postavljena povodom obilježavanja 150 godina od njegova rođenja. S tom izložbom približili smo se nadolazećim praznicima, a u vrijeme njihova trajanja u prostorijama Muzeja Đakovštine trebala je biti postavljena izložba “Omladinske radne akcije – dizajn ideologije.” Ona je, naime, planirana još za travanj mjesec tekuće godine, a potom u više navrata odlagana iz svima nama poznatih razloga. Iz istih razloga, nepovoljne epidemiološke situacije, iz Muzeja su bili prisiljeni odgoditi je i ovoga puta. Tu izložbu, u organizaciji umjetničke organizacije Kultura umjetnosti iz Zagreba i Muzeja Đakovštine, vjerojatno će biti u mogućnosti postaviti tijekom 2021. godine.

Umjesto planirane izložbe, kako sada stvari stoje, postavit će izložbu rijetko izlaganih slika iz fundusa Likovne zbirke Muzeja Đakovštine, a u planu im je do kraja godine, promovirati i knjigu kustosica Muzeja Jelene Boras i Ivane Dević “Istraživanje baštine u Muzeju Đakovštine – vodič za djecu.”

Izvor: moje-djakovo.com

Check Also

Savjet mladih OBŽ i JU ŽRA pozivaju na prijavu za edukacije

Prijave na edukacije!   Osnove pripreme i provedbe EU  projekata Savjet mladih Osječko-baranjske županije u suradnji sa …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *