Početna / Novosti / LAG ”STROSSMAYER” POTPISAO JOŠ JEDAN UGOVOR ZA PROJEKT ,,VRIJEME JE ZA DRUŠTVO”

LAG ”STROSSMAYER” POTPISAO JOŠ JEDAN UGOVOR ZA PROJEKT ,,VRIJEME JE ZA DRUŠTVO”

Dana 26. siječnja 2021. godine Predsjednica LAG-a “Strossmayer” Božana Rogalo potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sa Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike koje je odobrilo financiranje projekta „Vrijeme je za društvo“ u bespovratnom iznosu od 78.000,00 kn.

Projekt ,,Vrijeme je za društvo“ će se provoditi u partnerstvu sa Općinom Strizivojna. Provedbom ovog projekta će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života osoba starije životne dobi na području Općine Strizivojna kao i doprinijeti zaštiti njihovih prava. Provođenjem projekta omogućit će se socijalno uključivanje osoba starije životne dobi kroz pristup dnevnim aktivnostima,  povećat će im se kvaliteta života kroz uključivanje u aktivnosti projekta koje su primjerene njihovim interesima i sposobnostima.

LAG ,,Strossmayer“ kao Lokalna akcijska grupa prati stanje i probleme na ruralnom području koje obuhvaća. Općina Strizivojna spada u Općine s niskim stupnjem razvijenosti te su u ovoj ruralnoj sredini izražen trend starenja stanovništva. Provedbom ovog projekta će se doprinijeti povećanju kvalitete života osoba starije životne dobi na ovom području.  

Check Also

Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2022. godinu

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas, 1. rujna 2022. Javni …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *