Početna / Novosti / LAG ”STROSSMAYER” POTPISAO JOŠ JEDAN UGOVOR ZA PROJEKT ,,VRIJEME JE ZA DRUŠTVO”

LAG ”STROSSMAYER” POTPISAO JOŠ JEDAN UGOVOR ZA PROJEKT ,,VRIJEME JE ZA DRUŠTVO”

Dana 26. siječnja 2021. godine Predsjednica LAG-a “Strossmayer” Božana Rogalo potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sa Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike koje je odobrilo financiranje projekta „Vrijeme je za društvo“ u bespovratnom iznosu od 78.000,00 kn.

Projekt ,,Vrijeme je za društvo“ prijavljen je u partnerstvu sa Općinom Levanjska Varoš. Provedbom ovog projekta će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života osoba starije životne dobi na području Općine Levanjska Varoš kao i doprinijeti zaštiti njihovih prava. Provođenjem projekta omogućit će se socijalno uključivanje osoba starije životne dobi kroz pristup dnevnim aktivnostima,  povećat će im se kvaliteta života kroz uključivanje u aktivnosti projekta koje su primjerene njihovim interesima i sposobnostima.

LAG ,,Strossmayer“ kao Lokalna akcijska grupa prati stanje i probleme na ruralnom području koje obuhvaća. Općina Levanjska Varoš spada u Općine s niskim stupnjem razvijenosti te su u ovoj ruralnoj sredini izražen trend starenja stanovništva. Provedbom ovog projekta će se doprinijeti povećanju kvalitete života osoba starije životne dobi na ovom području.  

Check Also

E-savjetovanje Nacrta natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica u sektoru peradarstva

Putem portala e-savjetovanja, za javnu raspravu dostupan je Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.1 …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *