Početna / Novosti / NAJAVA NATJEČAJA LAG-A ”STROSSMAYER” ZA MALA POLJOPRIVREDNA GOSPODARSTVA

NAJAVA NATJEČAJA LAG-A ”STROSSMAYER” ZA MALA POLJOPRIVREDNA GOSPODARSTVA

LAG ”Strossmayer” uskoro će  objaviti natječaj za projekte malih poljoprivrednih gospodarstava.

Na pripremnim radionicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, LAG ”Strossmayer” i ostala 53 LAG-a,  zajedno s predstavnicima Agencije, Ministarstva poljoprivrede i ruralnih mreža radili su finalne korake u pripremi prvih LAG natječaja u Hrvatskoj.

U pripremi je dokumentacija za objavu mjere ”Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” putem koje će LAG-ovi  financirati projekte korisnika na svom području.

Raspisivanje LAG natječaja očekuje se krajem ožujka 2018. godine. Molimo sve potencijalne korisnike s područja LAG-a ”Strossmayer” koji se žele prijaviti na tip operacije 1.1.4. prema Lokalnoj razvojnoj strategiji LAG-a ”Strossmayer” (sukladno tipu operacije 6.3.1. Programu ruralnog razvoja) »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«  da uvedu planirane promjene radi postizanja uvjeta za prijavu (SO, upis površina u ARKOD itd.). Promjene se moraju napraviti u Savjetodavnim službama najkasnije do 28. veljače 2018. Nakon toga, promjene više neće biti moguće do sljedećeg ciklusa revizije podataka (lipanj/srpanj 2018.).

Prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura čije se sjedište nalazi, a ulaganje odvija na području LAG-a ”Strossmayer” (Drenje, Levanjska Varoš, Satnica Đakovačka, Semeljci, Strizivojna,Trnava i Viškovci; i grad Đakovo).

Pozivamo potencijalne korisnike da prouče tekstove Pravilnika i Natječaja na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (www.apprrr.hr – Podmjere 6.3.) jer će uvelike biti slični tekstovima Pravilnika i Natječaja LAG-a ”Strossmayer”.

Na web stranici i FB grupi LAG ”Strossmayer” pravovremeno će biti objavljene sve detaljne informacije vezane uz Natječaje.

 

 

Check Also

Komisija odobrila milijun eura potpore hrvatskim proizvođačima sjemenskog kukuruza

Europska komisija odobrila je milijun eura vrijedan Program potpore proizvođačima sjemenskog kukuruza zbog otežanih uvjeta …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *