Početna / Novosti / Obavijest jedinicama lokalne samouprave

Obavijest jedinicama lokalne samouprave

Ministarstvo poljoprivrede pripremilo je Prijedlog pravilnika o dokumentaciji potrebnoj za donošenje programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske.

Prijedlog je dostupan na esavjetovanju. Pravilnikom se propisuje dokumentacija potrebna za donošenje Programa raspolaganja.

Iz Ministarstva pozivaju sve jedinice lokalne i regionalne samouprave da se aktivno uključe i iznesu svoja mišljenja na predloženi tekst pravilnika,.

Podsjetimo, usvojenim Zakonom o poljoprivrednom zemljištu raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem vraća se jedinicama lokalne samouprave, odnosno općinama i gradovima, koje su dužne donijeti program raspolaganja u roku od tri mjeseca od dana stupanja na snagu Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Zakon o poljoprivrednom zemljištu ovih će dana biti objavljen u Narodnim novinama i moramo u što skorijem roku pripremiti općine i gradove na posao koji je pred njima. Proučite naš prijedlog, dajte svoje sugestije, komentirajte. Želimo propis koji će omogućiti transparentan i brz postupak provođenja raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države s minimalnim opterećenjem za korisnike i jedinice lokalne samouprave.“ – izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Izvor: www.savjetodavna.hr 

Check Also

ODRŽANA RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA „VRIJEME JE ZA DRUŠTVO“, 2. GODINA PROVOĐENJA PROJEKTA

Ponedjeljak 25.07.2022. i 01.08.2022. u Strizivojni su održane dvije radionice sa korisnicima projekta „Vrijeme je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *