Početna / Novosti / OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA – LAG ”STROSSMAYER”

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA – LAG ”STROSSMAYER”

U ponedjeljak, 01. listopada 2018. godine, dvadesetak korisnika projekta ”Društveni kutak 60+” uz osiguran prijevoz, okrjepu te mnoštvo zabave obilježili su Međunarodni dan starijih osoba na jezeru Borovik.

Ovo druženje starijih osoba organizirano je u sklopu provedbe projekta koji je usmjeren na poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi, a koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Kroz projekt se nastoji povezati sve sudionike u lokalnoj zajednici te ih potaknuti i uključiti da starijim osobama pruže mogućnost da svojim angažmanom prevladaju socijalnu isključenost i uspješno se integriraju u život lokalne zajednice podižući kvalitetu vlastitog života.

Projekt ”Društveni kutak 60+” jedan je od dokaza da je socijalna uključenost starijih osoba prijeko potrebna te da ona snažno utječe na mentalno zdravlje pojedinaca starije dobi, stoga LAG ”Strossmayer” u partnerstvu s Općinom Viškovci, Udrugom žena ”Cicika” iz Satnice Đakovačke te Udrugom ‘Bežična mreža Viškovci nastoji očuvati i potaknuti socijalnu uključenosti i razvijati unapređenje kvalitete života starijih osoba.

Check Also

LAG ,,STROSSMAYER” DONIO ODLUKE ZA 4. LAG NATJEČAJ ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 1.1.1. “RESTRUKTURIRANJE, MODERNIZACIJA I POVEĆANJE KONKURENTNOSTI POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA”

U četvrtak, 26. svibnja 2022. godine, Upravni odbor LAG-a ,,Strossmayer“ na svojoj 67. sjednici donio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *