Početna / Novosti / Održana radionica za voćare

Održana radionica za voćare

U srijedu 24. veljače 2021. godine LAG ,,Strossmayer“ u suradnji sa Poljoprivrednim institutom Osijek organizirao je radionicu za voćare. Radionica se održala sukladno preporukama Nacionalnog stožera uz pridržavanje svih mjera vezano uz pandemiju COVID-19.

Nakon pokazne rezidbe u Trnavi koju je održao mag.ing.agr. Dominik Vuković na primjeru mlađeg te starijeg nasada šljiva, radionica se nastavila održavanjem predavanja u prostorijama DVD-a Đakovo.

Prvo predavanje je održala dr. sc. Vesna Tomaš sa Poljoprivrednog instituta Osijek o integriranoj zaštiti koštičavih voćnih vrsta, gdje su sudionici sudjelovali interaktivno i mogli postavljati pitanja. Dominik Vuković, mag.ing.agr. je održao drugo predavanje o kontroli rasta i rodnosti voćaka. I u ovome dijelu svi polaznici su mogli aktivno sudjelovati i odgovaralo im se na sva pitanja. S obzirom na komentare i interes prisutnih voćara, polaznici su bili oduševljeni održanom radionicom u organizaciji LAG-a te su mišljenja svih prisutnih da su radionice za voćare itekako potrebne i korisne i da LAG treba svakako i nadalje nastaviti održavati ovakve radionice.

Check Also

Održana treća radionica u svrhu izrade nove Lokalne razvojne strategije LAG-a 2023-2027 LAG-a “Strossmayer”

U ponedjeljak 20. lipnja 2022. godine održana je treća radionica u svrhu izrade nove Lokalne …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *