Početna / Novosti / POTPISAN JOŠ JEDAN UGOVOR ZA PROJEKT “OSPOSOBLJAVANJEM DO KONKURENTNOSTI”

POTPISAN JOŠ JEDAN UGOVOR ZA PROJEKT “OSPOSOBLJAVANJEM DO KONKURENTNOSTI”

Dana 12. ožujka 2020. godine Predsjednica LAG-a “Strossmayer” Božana Rogalo potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Osposobljavanjem do konkurentnosti“.

Bespovratna sredstva financirana su iz projekta Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Projekt „Osposobljavanjem do konkurentnosti“ pružiti će priliku obrazovati 40 dugotrajno nezaposlenih osoba kroz četiri verificirana programa na području Grada Đakova i Općine Strizivojna koji su ujedno i Partneri projekta. Programi osposobljavanja su: voditelj ruralnog turizma, operater na PC računalu, knjigovođa za OPG i sakupljač i uzgajivač ljekovitog bilja.

Edukacijom će se, osobama s nižom razinom obrazovanja, ublažiti posljedice nezaposlenosti, smanjiti će se rizik od siromaštva i socijalne isključenosti. Osposobljene osobe će steći osjećaj veće vrijednosti, veću razinu motivacije i time doprinijeti većoj kvaliteti života u svom okruženju, odnosno u zajednici gdje se osjećaju sigurnije.

Check Also

Održana treća radionica u svrhu izrade nove Lokalne razvojne strategije LAG-a 2023-2027 LAG-a “Strossmayer”

U ponedjeljak 20. lipnja 2022. godine održana je treća radionica u svrhu izrade nove Lokalne …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *