Početna / Novosti / POZIV ZA PRIJAVU NA IZBOR NAJUZORNIJE HRVATSKE SEOSKE ŽENE

POZIV ZA PRIJAVU NA IZBOR NAJUZORNIJE HRVATSKE SEOSKE ŽENE

Seoske žene iz svih županija mogu se prijaviti do 30.lipnja.

Najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Tim projektom želimo pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15.listopada diljem svijeta.

˝Izbor će biti 14. listopada u Zagrebu, a prijave su otvorene do 30.lipnja. Nakon što se zatvori natječaj, obilaze se farme žena koje su se prijavile, a na dodjeli naš stručni žiri bira najbolju te prvu i drugu pratilju. Ovo je prilika za sve žene koje imaju što pokazati˝, poručila je Katica Jeleković.

Skrenuti će se medijska pažnja na ženine uspješne aktivnosti koje do sada nisu bile odgovarajuće promovirane, vrednovane i nagrađivane, osobito u seoskim sredinama.

Ovogodišnji izbor održati će se 14.listopada u gradu Zagrebu, a prijave se primaju do 30.lipnja 2018. godine. Prijava mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis. Prijave slati poštom na adresu svoje županije ukoliko su objavili natječaj, a ako nisu, onda na adresu: Katica Jerleković(predsjednica udruge), Cekovići 26, Kravarsko ili elektroničkom poštom na katica.jerlekovic@hotmail.com
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broju mob: 098/659-880

Izvor: www.agrobiz.vecernji.hr

Check Also

ODRŽANA RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA „VRIJEME JE ZA DRUŠTVO“, 2. GODINA PROVOĐENJA PROJEKTA

Ponedjeljak 25.07.2022. i 01.08.2022. u Strizivojni su održane dvije radionice sa korisnicima projekta „Vrijeme je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *