Početna / Novosti / PRIMJER DOBRE PRAKSE – BALTAZAR DNEVNA BRIGA I SKRB O DJECI

PRIMJER DOBRE PRAKSE – BALTAZAR DNEVNA BRIGA I SKRB O DJECI

Vjerojatno jedna od najzanimljivih terenskih radionica u sklopu projekta ,,Mladi-budućnost ruralnih područja“ koji provodi LAG „Strossmayer“ u partnerstvu sa Općinom Viškovci je posjet Baltazar-u, dnevnoj brizi i skrbi o djeci Đakovo, održan 29. rujna 2020.godine. Baltazar uspješno djeluje treću godinu te osim cjelodnevnog boravka djece nudi i proslavu rođendana u njihovom prostoru. LAG-u ,,Strossmayer“ i Općini Viškovci kao partneru je odobren ovaj projekt putem Poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2019. godinu, objavljenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na ovom primjeru dobre prakse sudionicima projekta omogućuje se susretanje sa uspješnim primjerom otvaranja dnevne brige i skrbi o djeci u nadi da će netko od njih prepoznati mogućnosti koje im takvo poslovanje nudi. Sudionici projekta nakratko su se vratili u svoje djetinjstvo. S obzirom da su sudionici mladi Općine Viškovci brzo su se povezali sa mališanima. Djeca su osjetila slobodu te su im prišla kako bi im pokazali svoje igračke, ispričali nešto o sebi i proveli vrijeme zajedno. Red igre, red priče rezultiralo je obostranim veseljem.

Vlasnica Baltazar-a Mira Drmić objasnila je proces otvaranja dnevne brige i skrbi o djeci, podijelila savjete te odgovorila na postavljena pitanja zainteresiranih. Također poziva osobe željne volontiranja da im se obrate. Ovim putem zahvaljujemo vlasnici na gostoprimstvu kao i mališanima što su nam uljepšali ovaj kišni jesenski dan.

Na Facebook stranici Baltazar, dnevna briga i skrb o djeci i rođendaonica – Đakovo možete pogledati svakodnevna i rođendanska druženja mališana te pronaći potrebne informacije.

Check Also

Komisija odobrila milijun eura potpore hrvatskim proizvođačima sjemenskog kukuruza

Europska komisija odobrila je milijun eura vrijedan Program potpore proizvođačima sjemenskog kukuruza zbog otežanih uvjeta …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *