Početna / Novosti / RADIONICA IZRADE ,,REZANACA NA BRDO“ I IZLOŽBA STARINSKIH KUĆANSKIH PREDMETA – LAG ,,STROSSMAYER“

RADIONICA IZRADE ,,REZANACA NA BRDO“ I IZLOŽBA STARINSKIH KUĆANSKIH PREDMETA – LAG ,,STROSSMAYER“

LAG ,,STROSSMAYER“ i KUD ,,ŠOKADIJA“ STRIZIVOJNA u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine u 17 sati u prostorijama LAG-a ,,STROSSMAYER“ Splitska 21, Đakovo (DVD Đakovo) organiziraju radionicu izrade ,,rezanaca na brdo“ i izložbu starinskih kućanskih predmeta. Članice KUD-a ,,ŠOKADIJA“ koje aktivno djeluju u očuvanju tradicijske baštine i vještina učit će sudionike izradu ,,rezanaca na brdo“, domaće tjestenine tradicionalne za ovo područje te će sudionici imati priliku u sklopu radionice pogledati i izložbu starinskih kućanskih predmeta koji su nekad bili u uporabi u svakom kućanstvu. Radionici će nazočiti i djelatnici Muzeja Đakovštine.

Sve polaznike koji žele sudjelovati u radionici molimo da ponesu (po osobi): 0,5 kg brašna, 4 jaja, valjak za tijesto (razvijač), posudu za miješenje, nož, podlogu (daščicu/silikonsku podlogu i slično), kuhinjsku krpu.

Organizacijom ove radionice želimo doprinijeti očuvanju dijela bogate tradicije našeg kraja te vas pozivamo da se pridružite ovom zanimljivom događaju.

Check Also

Započela predaja zahtjeva za potpore zbog gubitka medonosnog potencijala

Objavljen je Pravilnik o provedbi Programa potpore pčelarima zbog gubitka medonosnog potencijala (NN 100/21), koji se …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *