Početna / Novosti / SASTANAK RADNE SKUPINE – 2. PROJEKT SURADNJE IZ LRS LAG-a ,,STROSSMAYER“

SASTANAK RADNE SKUPINE – 2. PROJEKT SURADNJE IZ LRS LAG-a ,,STROSSMAYER“

U petak, 4. prosinca 2020. godine LAG ,,Strossmayer“ je u suradnji sa članom LAG-a SSS ,,A. Horvata“ organizirao sastanak radne skupine predstavnika lokalnih dionika vezano uz prijavu 2. projekta suradnje iz Lokalne razvojne strategije LAG-a. Sastanak je održan uz pridržavanje svih mjera vezano uz pandemiju COVID-19.

LAG je osmislio prijedlog projektne ideje te kako bi osigurao uključivanje relevantnih lokalnih dionika i osigurao da se 2. projektom suradnje u što većoj mjeri doprinese razvoju potencijala ovog područja i rješavanju problema organiziran je sastanak sa predstavnicima poljoprivrednih proizvođača i SSS ,,A. Horvata“.

Kako bi osigurao provođenje CLLD-a odnosno ,,Razvoja vođenog zajednicom“ LAG provodi razne aktivnosti usmjerene razvoju područja u koje kontinuirano uključuje predstavnike lokalnih dionika i nadalje nastavlja djelovati kao ,,platforma“ za umrežavanje i suradnju lokalnih dionika kako bi se zajednički doprinijelo ruralnom razvoju LAG područja.

SSS ,,A. Horvata“ je ponudila suradnju te bi uz njihovu pomoć i osiguravanje adekvatnog prostora bilo moguće realizirati ovakve i slične projektne ideje.

Sastanak je protekao u pozitivnom ozračju, velikom zainteresiranošću prisutnih da potpomognu i zajedničkim djelovanjem doprinesu promjenama i lokalnom razvoju. Razmijenjena su iskustva, informacije te je raspravljano i o dodatnim mogućnostima suradnje.

Check Also

Hrvatski sabor izglasao Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Hrvatski sabor je u petak, 13. svibnja 2022., usvojio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *