Početna / Novosti / Uzgajate konje? Zahtjev za potporu podnesite do kraja mjeseca

Uzgajate konje? Zahtjev za potporu podnesite do kraja mjeseca

Zahtjevi za 2020. godinu za mjere iz Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine i uzgojne tipove konja mogu se podnijeti do 31. siječnja, navode iz APPRRR-a.

Zahtjevi za 2020. godinu za mjere iz Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine i uzgojne tipove konja u Republici Hrvatskoj od 2015. do 2020. godine mogu se podnijeti do 31. siječnja 2021. godine, podsjećaju iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Inače, dodjeljuje se za poboljšanje učinkovitosti provedbe uzgojnog programa, te kao potpora uzgoju programom predviđenih pasmina i uzgojnih tipova konja.

‘Poboljšanje učinkovitosti’ sastoji se od dvije podmjere:

  • Potpora ocjeni vanjštine i procjene radne sposobnosti
  • I organizaciji konjičkih sportskih natjecanja (Nacionalnog kupa, nacionalnog prvenstva i prvenstva za mlade konje u dresurnom, preponskom i daljinskom jahanju, vožnji zaprega, galopskim i kasačkim utrkama).

Dok se mjera uzgoja programom predviđenih pasmina i uzgojnih tipova konja sastoji također od dvije podmjere: potpora uzgoju rasplodnih kobila i uzgoju rasplodnih pastuha.

Sve potrebne informacije možete pronaći ovdje.

Izvor: agroklub.com

Check Also

Održana treća radionica u svrhu izrade nove Lokalne razvojne strategije LAG-a 2023-2027 LAG-a “Strossmayer”

U ponedjeljak 20. lipnja 2022. godine održana je treća radionica u svrhu izrade nove Lokalne …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *