Početna / Novosti / Veliki uspjeh 1. ,,Slavonske gljivarijade”

Veliki uspjeh 1. ,,Slavonske gljivarijade”

Niz zanimljivih događaja, velik broj posjetitelja, odlična organizacija kao i jedinstveni gastro događaj sve je to bila 1. ,,Slavonska gljivarijada“.

Preko 400 posjetitelja 28. rujna 2019. godine uživalo je u jedinstvenom događaju koji se održao u Levanjskoj Varoši u organizaciji LAG-a ”Strossmayer” i Općine Levanjska Varoš.

Gljivarijada je započela okupljanjem sudionika, kratkom edukacijom o sigurnom ponašanju u šumi i branju gljiva te predstavljanjem čak devet gljivarskih ruta koje su sudionici mogli izabrati te se nakon toga uz pratnju vodiča zaputilo na gljivarenje. Nakon gljivarenja održana je determinacija gljiva na kojoj su se sudionici mogli educirati o gljivama od strane najstručnijih determinatora u RH kao i naučiti o vrstama gljiva koje su ubrali na svojim rutama gljivarenja.

Posjetitelji su imali priliku uživati u gljivarskom kotliću, lovačkim kotlićima i grahu kao i slavonskim nošnjama, pjesmi i plesu a mogli su i posjetiti naše izlagače koji su predstavili raznovrsnu ponudu svojih domaćih proizvoda.

U organizaciji gljivarijade su sudjelovali: LD ,,Kuna“ i LD ,,Vidra“ Levanjska Varoš, LD ,,Srndać“ Selci Đakovački, DVD Potnjani, DVD Levanjska Varoš, OŠ ,,S.S. Kranjčević“-školska zadruga ,,Mravac“, Levanjska Varoš, Udruga ,,Žene veselog srca“ Lapovci, KUD,,Kešinci“, KUD ,,Hrvatska Čitaonica“ Selci Đakovački.

Check Also

Savjet mladih OBŽ i JU ŽRA pozivaju na prijavu za edukacije

Prijave na edukacije!   Osnove pripreme i provedbe EU  projekata Savjet mladih Osječko-baranjske županije u suradnji sa …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *