Početna / Novosti / Započele isplate za mlade poljoprivrednike i tov junadi

Započele isplate za mlade poljoprivrednike i tov junadi

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela se je s isplatom potpora financiranih iz proračuna RH i Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi u iznosu od 37 milijuna kuna za mlade poljoprivrednike i 78 milijuna kuna za proizvodno vezana plaćanja za tov junadi.
U okviru potpora za osjetljive sektore do sada je poljoprivrednicima isplaćena potpora iz proračuna RH za maslinovo ulje u iznosu od 8 milijuna kuna te 44 milijuna kuna potpore za duhan. Ovaj tjedan započeti će isplata potpore za mliječne krave u iznosu od 41 milijuna kuna, a uskoro očekujemo i početak isplate 17 milijuna kuna za rasplodne krmače.
Napominjemo da će se isplate za HR i EU dio odvijati odvojeno, i to do kraja travnja, odnosno početka svibnja. Prije isplata provest će se prijeboj potpora s poreznim dugom, ali samo na iznosima koji se financiraju iz proračuna RH. Poljoprivrednici koji su prijavili zaštićene račune pored redovnih, dobit će iznos potpore do 50.000,00 kn na zaštićeni račun, a ostali iznos potpore na redovni račun.

Check Also

ODRŽANA RADIONICA U SKLOPU PROJEKTA „VRIJEME JE ZA DRUŠTVO“, 2. GODINA PROVOĐENJA PROJEKTA

Ponedjeljak 25.07.2022. i 01.08.2022. u Strizivojni su održane dvije radionice sa korisnicima projekta „Vrijeme je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *